Kennismaking

Plaatsing.
Zodra u ons aanbod voor plaatsing heeft geaccepteerd is de plaatsing definitief. Wij informeren de locatie over de komst van uw peuter. U ontvangt van de locatie een persoonlijk kaartje met daarin vermeld de dag en tijdstip waarop u samen met uw peuter voor de eerste keer verwacht wordt.

De eerste opvangdag.
De eerste ochtend of middag informeert de pedagogische medewerker u over de praktische zaken en vindt een intakegesprek plaats. Tijdens het intakegesprek wordt alles uitgelegd en worden uw vragen beantwoord. Zo’n eerste dag kan natuurlijk best spannend zijn voor uw peuter.  U kunt daarom na het intakegesprek nog even bij uw peuter blijven om samen te wennen. Daarna neemt u afscheid. Het kan zijn dat uw peuter moeilijk afscheid kan nemen en het spannend vindt om alleen in een vreemde omgeving te blijven. Veelal wennen peuters snel aan hun nieuwe omgeving. Wilt u graag weten hoe het gaat, dan kunt de locatie altijd even bellen. De medewerkers staan u graag te woord.

Wat neemt u mee?
U kunt uw peuter drinken en in stukjes gesneden fruit meegeven. Als uw peuter nog niet zindelijk is, dan willen wij u vragen om ook luiers, billendoekjes en reservekleding mee te geven. Graag alles in een rugzak of tas doen en de tas en kleding voorzien van naamlabels. Wij raden aan om kinderen “speelkleding” aan te trekken als zij de speelzaal bezoeken en geen eigen speelgoed mee te geven. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor het voor het zoekraken of beschadigen van kledingstukken en eigen speelgoed van uw kind, tenzij wij verwijtbaar hebben gehandeld.