Ligging

Peuterspeelzaal Woutertje Plas 3  is gevestigd in het eerste lokaal links van de hoofdingang van basisschool Lammerts van Bueren. 

Beschrijving van de locatie binnen

Er is een ruime gang die gebruikt wordt als garderobe. Daar kunnen de peuters hun tassen en jassen aan de kapstok ophangen en hun fruit op een dienblad leggen. De toiletten bevinden zich ook in deze hal.

De peuterspeelzaal is ingedeeld in gezellige hoeken: een huishoek, een leeshoek, een zandbak, een bouwhoek en een hoek voor creatieve activiteiten met een schilders bord. Er is een hoge tafel die gebruikt wordt voor knutselactiviteiten en er zijn lage tafels voor puzzels en spelletjes.

Beschrijving van de locatie buiten

Het buitenterrein is aangrenzend aan de ingang en is ingericht met twee klimtoestellen, een auto, een wiebelbrug, een klimrek, een zandbak en een verkeerspleintje om te fietsen. Het plein is omsloten door een omheining met een hek.

Bij slecht weer doen we een beweegactiviteiten in de gymzaal met muziek of activiteiten zoals bij het buitenspel. Er kan in overleg met de leerkracht van groep 1, 2 besproken worden of er gezamenlijk wordt buiten gespeeld. De pedagogische medewerkers hebben ook scholing gehad om peuteryoga, peuterdans en peutergymnastiek te kunnen aanbieden.