Ligging

Woutertje Plas 2 is gevestigd in een lokaal van basisschool De Okkernoot.

Beschrijving van de locatie binnen

In de gang kunnen de peuters hun tassen en jassen aan de kapstok ophangen en hun fruit op een dienblad leggen. In de gang staat een klimhuis en er is een bouwhoek. De toiletten grenzen aan de hal. Er zijn twee kindertoiletten, een verschoontafel en 2 wasbakken voor de peuters. Verder bevinden zich aangrenzend aan de hal de gymzaal en de gang naar groep 1 en 2 van de basisschool.

De peuterspeelzaal is ingedeeld in hoeken: een huishoek, een hoek met een zandbak, een leeshoek en een hoek met een schilders bord. Er is een hoge tafel die gebruikt wordt voor knutselactiviteiten, en er zijn lage tafels voor puzzels en spelletjes.

Beschrijving van de locatie buiten

Het buitenterrein is afgesloten door een omheining en twee hekken, deze moeten altijd dicht zijn als de peuters buiten spelen. Er is een klimhuis, een zandbak en een schommel. Ook kunnen de peuters buiten fietsen, het rijdend materieel staat in een buitenschuur. Als er gefietst wordt, wordt het buitenterrein uitgebreid met een stuk van het grote plein van basisschool De Okkernoot. De pedagogische medewerkers bakenen door middel van het vluchttouw af welk stuk van het plein door de peuters gebruikt mag worden.