Ligging

Peuterspeelzaal Woutertje Plas 1 is gevestigd in een gedeelte van CBS Ds. van Lingenschool.

Beschrijving van de locatie binnen

De ingang van de peuterspeelzaal bereikt u via de peuter- en kleuteringang aan de linkerkant vanaf het schoolplein. Ouders lopen met de peuters rechtsaf de gang door langs de gymzaal naar de eigen ingang van ons peuterspeelzaal. Eenmaal door de deur is er in de hal plek voor het ophangen van de tassen en jassen en kunnen de peuters hun fruit op een dienblad leggen. In de hal staat een hobbelpaard en/of wisselend speelmateriaal.

Het kindertoilet grenst aan de hal en is afgesloten met een halfhoog deurtje. Aan de hal grenst tevens de trap naar boven waar een BSO ruimte is van Kinderopvangorganisatie Ukkiepuk. Het gangetje is door middel van een half deurtje af te sluiten. 

De peuterspeelzaal is ingedeeld in hoeken: een huishoek waar je in- en uit kunt lopen, een hoek met een zandbak, een leeshoek en een verfhoek. Er is een hoge tafel die gebruikt wordt voor knutselactiviteiten en een hoge en een lage tafel voor puzzels en spelletjes.

Beschrijving van de locatie buiten

Het buitenterrein is afgesloten door een omheining met poort die altijd dicht moet zijn. Er worden met de leerkrachten van de basisschool afspraken gemaakt over de tijden waarop buiten gespeeld wordt, zodat de peuters niet worden overweldigd door kinderen van de basisschool die op het plein spelen.

Er is voor de peuters een zandbak en een klimhuis en voldoende ruimte om te fietsen en te rennen. Het gedeelte van het plein dat de peuters mogen gebruiken wordt door ons afgebakend met het vluchttouw. Er is een schuur waar we het buitenspelmateriaal bewaren, zoals de fietsen en speelgoed voor de zandbak.