Ligging

Peuterspeelzaal Dreumesland bevindt zich in het gebouw van brede school “De Kersentuin’. Dreumesland heeft de ingang aan de achterkant van het gebouw. Er is een goede samenwerking met de basisschool en de kinderdagverblijf.

De locatie werkt veel samen met de basisschool. De peuters gaan eerder wennen op school en soms zijn de peuters met de pedagogische medewerkers aanwezig bij een optreden. De kinderen van de bovenbouw komen tijdens de kinderboekenweek en voorleesdagen bij ons voorlezen. 

Beschrijving van de locatie binnen

In de gang kunnen de peuters hun tassen en jassen aan de kapstok ophangen. De peuterspeelzaal is ingedeeld in hoeken: een bouw- en autohoek, een huishoek, leeshoek en een themahoek die wordt aangepast aan verschillende leuke thema's. Verder zijn er twee hoge tafels, een voor knutselactiviteiten of spel met constructiemateriaal en een voor puzzels en spelletjes. Er is ook een hoek waar lage kinderstoeltjes staan voor de “kringactiviteiten”. De toiletten grenzen aan de speelzaal. Er zijn twee kindertoiletten, een verschoontafel en een wasbak voor de peuters. 

Verder bevindt zich aangrenzend aan de peuterspeelzaal een keuken en kantoor. In de keuken mogen peuters alleen komen in het bijzijn van een pedagogisch medewerker of wanneer hij/zij hier toestemming voor geeft, bijvoorbeeld als er geholpen mag worden bij het dekken van de tafel.

Beschrijving van de locatie buiten

Het buitenterrein is omsloten door een omheining en twee hekken, deze moeten altijd dicht zijn. Wanneer de pedagogisch medewerkers hier toestemming voor geven mag het hekje naar het speelplein van het dagverblijf open staan, zodat de peuters ook daar kunnen spelen.

Er is voor de peuters een zandbak die kan worden afgedekt met een net en er staat een schuur waar we het buitenspelmateriaal bewaren, zoals de fietsen en speelgoed voor de zandbak. Er staat een klimrek en houten bankjes op het terrein. De bankjes mogen gebruikt worden om onder begeleiding van de pedagogische medewerkers op te kimmen en vanaf te springen.

Extra aanbod bij Dreumesland

Dagelijks maken de peuters gebruik van de gymzaal waar peutergyn, dans en yoga wordt gegeven. Op de woensdag kunnen peuters meedoen met een muziekactiviteit.

Naast de huidige collectie biebboeken voor de leerlingen van het ’t Startblok komt er nu een speciale peutercollectie voor de peuters van Dreumesland bij. De Brede School vindt het belangrijk om het plezier in lezen van jongs af aan te stimuleren. Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen, lezen later meer en beter. Wilt u meer informatie hierover lezen, klik dan hier.