Ligging

Peuterspeelzaal De Veldmuisjes is onderdeel van de brede school Oosterhout. De ingang van onze ruimte is gelegen aan de Pastoor Savenijelaan. Hier hebben de ouders de ruimte om de auto te parkeren. Ook met de fiets zijn wij makkelijk bereikbaar. Peuters uit Nijmegen-Noord, Slijk Ewijk en Oosterhout komen spelen op onze peuterspeelzaal. 

Beschrijving van de locatie binnen

Onze peuterspeelzaal is een gezellige ruimte waar peuters zich snel veilig en thuis voelen. We hebben de ruimte zo ingericht dat de peuters zo veel mogelijk zelfstandig kunnen spelen. Op de groep werken we met allemaal verschillende hoeken waarbij er van de kinderen ook verschillende (motorische) vaardigheden gevraagd worden. We hebben divers ontwikkelingsmateriaal om de kinderen te stimuleren en uit te dagen. Dit doen wij gezamenlijk maar ook in kleine groepjes. We werken met dagritmekaarten zodat het voor de peuters duidelijk en herkenbaar is wat we die ochtend gaan doen.

Beschrijving van de locatie buiten

Onze peuterspeelzaal is gesitueerd naast basisschool SamSam. Gelegen in het groen wandel je naar onze vrijstaande locatie toe. Ons speelplein is volledig omheind. Hier kunnen de peuters heerlijk spelen met diverse fietsen, stepjes en speelmateriaal voor op het plein en in de zandbak. We hebben een vaste glijbaan en een speelhuisje waar de peuters fijn mee kunnen spelen.

Extra aanbod bij De Veldmuisjes

Wij bieden de peuters naast ons vaste programma ook een aantal activiteiten aan die jaarlijks terugkomen. Zo hebben wij ieder jaar rond 11 november een lampionnenoptocht en hebben we ieder jaar een schoolreisje waar alle peuters zijn uitgenodigd.