Ligging

Peuterspeelzaal De Santenkraam heeft een eigen gebouw en een eigen buitenspeelruimte. De locatie is gelegen in een ruim opgezette woonwijk in een groene omgeving.

Beschrijving van de locatie binnen

De Santenkraam is een bijzonder gebouw, namelijk helemaal rond in de vorm van een slakkenhuis. Dat ziet er van binnen dan ook heel gezellig uit. Door de vele ramen rondom en een lichtkoepel in het dak, is het een lichte, speelse ruimte, waarin veel leuke hoekjes zijn gemaakt om te spelen. In het midden van de zaal is er op de grond plek voor de peuters om allerlei spelvormen te doen. Wij zitten daar ook in de kring. De pedagogische medewerkers van De Santekraam creëren een prettige en veilige omgeving voor iedere peuter waar ze spelend kunnen leren.

Beschrijving van de locatie buiten

Er is voor de peuters een zandbak, een klimrek, een schommel, een buitenkeuken en krijtbord, een uitgezet stratenparcours met plantenbakken, een balanceerbol, een zebrapad en langs de rand een benzinepomp. Ook zijn er confettistippen om te springen en kleuren te herkennen. Er is voldoende ruimte om met bijvoorbeeld fietsjes en tractors rond te racen.

Extra aanbod bij De Santekraam

Iedere week gaan we met een groep peuters gymmen in de gymzaal van basisschool Clara Fabricius én iedere week gaan we met een groep naar de peuterbieb van basisschool Sint Willibrordusschool.
In de middagen start de locatie met een 3+ groep.