Ligging

Peuterspeelzaal De Regenboog is gehuisvest in de St. Jacobusschool. Op het schoolplein houdt u links aan om de school heen, om bij het hek van ons plein te komen: hier is de ingang van onze peuterspeelzaal. We zijn vier ochtenden in de week geopend, nl. maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend. Iedere ochtend kunnen er maximaal 16 peuters in de leeftijd van twee tot vier jaar spelen. Er zijn twee leidsters aanwezig.

Beschrijving van de locatie binnen

Via de buitendeur komt u in de hal, waar de kapstokken zijn. Iedere peuter heeft een eigen sticker op zowel de kapstok, als op het postvak. Zo weet iedere peuter zijn eigen plekje voor jas en tas te vinden. In het postvak gaan de werkjes en informatiebrieven etc. Onze ruimte is een groot en licht lokaal, die is ingericht in verschillende hoeken zoals bouwhoek, leeshoek, huishoek. Aan de hoge tafels kan heerlijk getekend, geverfd en geknutseld worden. We werken thema-gericht vanuit de methode “Startblokken”: een methode met spel als basis waardoor de peuters spelend leren. Elk dagdeel verloopt volgens een vast dagritme: dat laten we kinderen zien aan de hand van dagritmekaarten: het geeft de kinderen houvast en veiligheid.  Natuurlijk is er ook ruimte voor een spontaan idee als dat past bij de omstandigheden. Ons uitzicht is prachtig: we kijken uit over de weilanden waar schapen grazen.

Beschrijving van de locatie buiten

De Regenboog heeft een eigen plein met een hek eromheen: een deel is verhard, een deel is groen en schaduwrijk. Op het plein zijn een zandbak en een huisje met een glijbaan aanwezig. Er staat een schuurtje voor de fietsjes en ander buiten materiaal. Er is een pad aangelegd rondom het gras waarover de peuters kunnen fietsen, steppen en naar hartelust kunnen spelen.

Extra aanbod bij De Regenboog

Eén keer in de week gaan we gymmen in de gymzaal van ’t Kriekske. Daarnaast wordt er dagelijks een beweegactiviteit aangeboden, waarbij we een keuze maken uit peutergym, peuteryoga of bewegen op muziek. We beschikken over veel gymmaterialen zodat we veel variatie kunnen aanbieden in de beweegactiviteiten.

Sinds maart 2020 zijn we aangesloten bij de officiële Bibliotheek op school van Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid.  De bibliotheek delen we met de basisschool. Na toestemming van de ouders kunnen kinderen hier gebruik maken van een mooie collectie peuterboeken die regelmatig wordt aangevuld. Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Wilt u meer informatie over de locatie, bel gerust naar 06-82451437.