Ligging

Peuterspeelzaal De Rakkertjes bevindt zich in brede school De Kruisakkers en zit aan de rechterkant van het gebouw van OBS Stap voor Stap. Het peutercentrum is te bereiken via de poort naast basisschool de Ark. Het lokaal ligt vlakbij de ingang van het kleuterplein van basisschool de Ark en binnen Stap voor Stap bevindt ons lokaal zich naast de kleutergroep. Hierdoor voelen we ons met de peuters dichtbij de kleuters, waardoor we intensiever kunnen samenwerken met de kleutergroepen.

Beschrijving van de locatie binnen

Ons lokaal is licht en heeft gezellige speelhoeken. Wij bieden een groot en gevarieerd aanbod van spelmateriaal voor zowel voor de allerjongste peuters als de bijna kleuter.  De enthousiaste pedagogisch medewerkers begeleiden en stimuleren ieder peuter in het spel en zijn/haar ontwikkeling op basis van het educatieve programma Startblokken. We werken met wisselende en uitdagende thema’s die dicht bij de belevingswereld van de peuters liggen.

Buiten het lokaal bevindt zich een peuter-kleuterplein waar de peuters en kleuters met elkaar kunnen spelen in een gezamenlijke ingerichte themahoek. Ook maken we bijna dagelijks gebruik van de inpandige gymzaal voor onze peutergym, -dans en/of -yoga.

Beschrijving van ons speelplein buiten

We hebben een heerlijk buitenspeelplein dat is omheind door een hek dat zorgt voor veiligheid. We kunnen met een rollend, schuifbaar hek het plein groter en kleiner maken en samen met de kleuters spelen of even alleen met de peuters. Samen met school is de wens uitgesproken om het schoolplein te ‘vergroenen’ en worden daartoe plannen gemaakt.

Middag geopend met speciaal aanbod

Naast de vijf ochtenden zijn wij ook een middag geopend waarbij we tijdens het middagdeel starten met een gezamenlijke lunch. Hierdoor is er gelegenheid tot afname van een hele dag van 08:00-16:00 uur. Op de middag zijn de groepen kleiner en is er een alternatief aanbod van activiteiten, zoals het peuteratelier.

U bent natuurlijk welkom bij ons voor een kennismaking. Gedurende Corona bedenken we daarvoor een passende oplossing.