Ligging

De Notendop is een peuterspeelzaal in hartje Elst, gevestigd in brede school De Plataan. We werken veel samen met de partners binnen de brede school: Skar, Driestroom, De Esdoorn en Lichtenbeek. We vieren samen onder andere sinterklaas en koningsspelen en spelen met elkaar buiten.

Beschrijving van de locatie binnen

De binnenruimte van De Notendop kenmerkt zich door veel hoeken en twee half open kamertjes. Dit zorgt ervoor dat de peuters ongestoord kunnen spelen en bijvoorbeeld bouwwerken een tijdje kunnen laten staan. Peuters kunnen zelf knutselmaterialen pakken, spelmaterialen uit de kast kiezen, of iets bouwen in de bouwhoek. Per thema wisselt het aanbod van materialen dat wij aan de peuters verstrekken. In de gezamenlijke hal kunnen we spelen met grote blokken, matten, en ballen.

Wanneer de groepssamenstelling dit toelaat gaan we met de kinderen op stap, bijvoorbeeld naar de markt of naar de speeltuin.

Beschrijving van de locatie buiten

Het buitenterrein is omsloten door een omheining en een hek wat altijd op slot gaat als de peuters buiten spelen. Er is voor de peuters een zandbak die kan worden afgedekt met een net. Er staat een schuur waar we het buitenspelmateriaal bewaren, zoals de fietsen en speelgoed voor de zandbak. Er is een glijbaan, een doolhof, een tunnel, een wip kip, klimblokken en een schommel. Buiten kan ook getekend worden met stoepkrijt of geschilderd met kwasten en water.

Extra aanbod bij De Notendop

In de gymzaal van de Esdoorn geven we peutergym en yoga.