Ligging

Peuterspeelzaal Het Speelrijk 3 is gehuisvest aan de Eimerssingel-Oost 260 samen met Het Speelrijk 1 en Het Speelrijk 2 en Het Toverbos. Het gebouw ligt naast de speelplaats van de Johannesschool. Het Speelrijk 3 is de Startgroep van de Johannesschool en maakt deel uit van een IKC met De Johannesschool en andere partners.

Beschrijving van de locatie binnen

Het Speelrijk 3 is ingedeeld in duidelijke hoeken zoals de bouwhoek, de huishoek, de knutseltafel, de spelletjestafel en de leeshoek. Daarnaast is er een thematafel die elk thema verandert zodat de kinderen een gevarieerd aanbod krijgen en zich kunnen ontwikkelen.

Beschrijving van de locatie buiten

Ons vernieuwde buitenspeelplein grenst aan het speelplein van de Johannesschool. Het schoolplein is voorzien van een omheining, zodat de peuters hun eigen plekje hebben. Het plein is voorzien van 1 grote en een kleine zandbak, een speelheuvel, een mini beukendoolhof, een houten podium/kunstwerk, waar de kinderen op kunnen klimmen en vanaf kunnen springen. Een gedeelte is bestraat zodat de peuters kunnen fietsen. De andere gedeeltes zijn gevuld met schors of met beplanting. In warme tijden kunnen we de peuters met water laten spelen bij de waterspeelbaan. Op het plein staan ook een aantal bomen die zorgen voor schaduw.