Ligging

Het Speelrijk 2 is gehuisvest in gebouwtje “De Kleine Johannes”  gelegen op het schoolplein van de Johannesschool. In het gebouwtje zijn ook peuterspeelzaal Het Speelrijk 1 en 3 en het Toverbos gevestigd.

Beschrijving van de locatie binnen

Bij Speelrijk 2 hebben de kinderen in de verschillende hoeken van alles te ontdekken: de bouwhoek, de huishoek, de knutseltafel, de spelletjestafel en de leeshoek. Daarnaast is er een thematafel die elk thema verandert. We bieden veel activiteiten aan, zodat kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.

Beschrijving van de locatie buiten

Ons vernieuwde buitenspeelplein grenst aan het speelplein van de Johannesschool. Het schoolplein is voorzien van een omheining, zodat de peuters hun eigen plekje hebben. Het plein is voorzien van 1 grote en een kleine zandbak, een speelheuvel, een mini beukendoolhof, een houten podium/kunstwerk, waar de kinderen op kunnen klimmen en vanaf kunnen springen. Een gedeelte is bestraat zodat de peuters kunnen fietsen. De andere gedeeltes zijn gevuld met schors of met beplanting. In warme tijden kunnen we de peuters met water laten spelen bij de waterspeelbaan. Op het plein staan ook een aantal bomen die zorgen voor schaduw.