Ligging

Het Speelrijk 1 is gevestigd in het gebouw van De kleine Johannes, waar tevens de SPA locaties Speelrijk 2, Speelrijk 3 zijn gevestigd. Het gebouw staat schuin achter de Johannesschool en de Mozaïekschool.

Beschrijving van de locatie binnen

De binnenruimte is overzichtelijk ingedeeld. We maken gebruik van duidelijke hoeken, namelijk: een bouwhoek, een leeshoek, een puzzelhoek, een huishoek, een knutselhoek en verfbord.

De hoeken zijn enigszins afgescheiden door middel van kasten. In de het midden van de ruimte starten we ons dagdeel met een kring, waarbij we ook gebruik kunnen maken van het digibord.

Beschrijving van de locatie buiten

Ons vernieuwde buitenspeelplein grenst aan het speelplein van de Johannesschool. Het schoolplein is voorzien van een omheining, zodat de peuters hun eigen plekje hebben. Het plein is voorzien van 1 grote en een kleine zandbak, een speelheuvel, een mini beukendoolhof, een houten podium/kunstwerk, waar de kinderen op kunnen klimmen en vanaf kunnen springen. Een gedeelte is bestraat zodat de peuters kunnen fietsen. De andere gedeeltes zijn gevuld met schors of met beplanting. In warme tijden kunnen we de peuters met water laten spelen bij de waterspeelbaan. Op het plein staan ook een aantal bomen die zorgen voor schaduw.