Ligging

Peuterspeelzaal De Schatkist vindt u in de kindvriendelijke nieuwbouwwijk De Schuytgraaf en is gevestigd in De Brede School De Salamander.

Beschrijving van de locatie binnen

De peuterspeelzaal bestaat uit twee gezellig ingerichte ruimten namelijk Het Schateiland en De Schatkamer. Elke ruimte is verdeeld in zogenaamde hoeken: de bouwhoek, de huishoek, de knutselhoek, de puzzelhoek. Ongeveer 6 keer per jaar kiezen we een leuk thema waarbij we activiteiten bedenken. Dit kan een knutselactiviteit zijn maar ook een speurtocht binnen de school of buiten rondom de school. Hierbij betrekken wij altijd de ouders. Er is regelmatig een koffie ochtend waarbij de ouders ook met elkaar in contact kunnen komen. Wij hebben een oudercommissie bestaande uit 6 ouders die meedenkt over het reilen en zeilen binnen ons peutercentrum.  De informatie over de verschillende activiteiten krijgen alle ouders via een nieuwsbrief via de mail en op het mededelingen bord op de gang.

Beschrijving van de locatie buiten

Naast onze twee speelruimten beschikken wij over een ruime gang met een glijbaan en klim-en klautermateriaal waar de kinderen heerlijk kunnen bewegen. Bij ieder thema wordt de gang leuk aangekleed en versierd met knutsel werkjes van de kinderen.

Onze buitenspeelplaats is gedeeltelijk overdekt zodat wij zowel met regen als met felle zon beschut buiten kunnen spelen. De speelplaats is geheel afgesloten met een hek. Er is een glijbaan, een speelhuisje, er zijn fietsen en ander spelmateriaal. 

Verlengde openstelling

Op maandag, dinsdag en donderdag is er de mogelijkheid om te lunchen tussen 12.00 uur en 12.45 uur. Hiermee kan het ochtend- of middagdagdeel verlengd worden of dienen als overblijf bij het afnemen van een hele dag.

Wilt u weten hoeveel de verlengde openstelling kost? U kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor. U kunt, als u recht heeft op kinderopvangtoeslag, over de verlengde opvanguren ook kinderopvangtoeslag aanvragen. U geeft uw peuter een verantwoorde lunch mee voor de verlengde openstelling.