Ligging

Peuterspeelzaal De Vrolijke Ark is gehuisvest in de Kind centrum de Spil. Meer informatie over de MFC De Spil vindt u hier.

3+ groep 

Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag hebben we op de Vrolijke Ark een 3+ groep.  Op deze groep komen alle driejarigen één middag in de week en kunnen we de driejarigen op deze middag een uitdagend programma bieden als voorbereiding op de basisschool. Ieder kind dat 3 jaar wordt, wisselt een dagdeel naar één van deze middagen.

Beschrijving van de locatie binnen

Peuterspeelzaal De Vrolijke Ark bezit een grote binnenspeelruimte met een apart kantoortje, keuken, sanitaire ruimte (wc’s en verschoontafel). De ruimte is verdeeld in speelhoeken: een huishoek, bouwhoek, leeshoek, spelletjes-/puzzelhoek en een knutselhoek.

Beschrijving van de locatie buiten

De peuterspeelzaal heeft de beschikking over een grote buitenruimte, waar kinderen volop kunnen bewegen en ontdekken. Deze ruimte delen we met het kinderdagverblijf Klimop. De peuterspeelzaal beschikt over een groot aantal fietsjes, stepjes, auto’s; afgestemd op de leeftijd en motorische vaardigheden van peuters. Ook is er een zandbak. Bij warm weer hebben de kinderen de mogelijkheid om met water te spelen bijvoorbeeld aan de watertafel of met emmers water. Het plein is volledig omheind.