BSO de Santekraam

BSO De Santekraam biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 – 13 jaar, op basis van het antroposofisch mensbeeld. We bieden opvang aan voor kinderen van Parcivalschool en zijn ook gehuisvest in de Parcivalschool, de vrije basisschool in Arnhem-Zuid.

De BSO stelt zich tot doel om kinderen een beschermde en plezierige huiselijke omgeving te bieden waar ze na schooltijd kunnen spelen en zich ontwikkelen, en waar de opvoeding wordt ondersteund en met de ouders wordt gedeeld.

Openingstijden

De BSO is geopend op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 14:45 tot 18:15 uur.

Wij starten elke dag in twee BSO groepen. Een jongste groep met kinderen tot 8 jaar in de grote zaal. De oudere groep bestaat uit kinderen vanaf 7 jaar en zij hebben twee eigen ruimtes aan de achterkant van de school. Ook spelen wij op drie pleinen rondom de Parcivalschool. Deze drie pleinen bieden genoeg groen en ruimte om te komen tot authentiek spel.

De actuele schooltijden van de Parcivalschool vindt u hier (schoolgids). 

Indeling van de middag

Bij de jongste groep starten wij de middag met een rustmoment. We eten bijvoorbeeld een rijst wafel en drinken wat sap, we kletsen met elkaar over de dag. Na dit moment mogen kinderen zelf bepalen of zij gaan spelen in de hoeken, buitenspelen of knutselen/tekenen of meedoen aan een activiteit die wordt aangeboden. Later op de middag wordt er fruit aangeboden.

Bij de oudste groep wordt er ook eerst wat gegeten en gedronken. Daarna bepalen de kinderen zelf welke activiteiten zij gaan ondernemen. Er worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de leeftijd en de behoefte van de kinderen.

Contractsoorten

Bij BSO Santekraam zijn de volgende contractsoorten mogelijk: 40 schoolweken en 48 weken (40 schoolweken en 8 vakantieweken). Voor een flexibel contract is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt bij de afdeling Planning informeren of er een flexibel contract beschikbaar is. Over de inhoud van de contractsoorten kunt u meer informatie vinden bij de algemene voorwaarden.