Update coronavirus SPA

Gistermiddag heeft het kabinet nieuwe maatregelen genomen met betrekking tot het coronavirus. Hoewel er geadviseerd wordt om zoveel mogelijk sociale contacten te vermijden en bij ziekteverschijnselen thuis te blijven is er ook het pleidooi om scholen en zorginstellingen open te houden. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart 2020.

Wat betekent dat voor dit moment voor onze locaties?
- Wij volgen de richtlijnen van de RIVM en de GGD.
- Onze locaties blijven dus open.
- Onze medewerkers hebben de instructie gehad om bij lichte verkoudheid gewoon te gaan werken om aan de vraag van het RIVM/Kabinet om scholen (en dus ook peuterspeelzalen en kinderopvang) open te houden te kunnen voldoen.
- Bij wat ernstigere klachten zoals verkouden in combinatie met koorts is de richtlijn voor medewerkers: thuis blijven!
- Mochten de ontwikkelingen leiden tot nieuwe inzichten bij de RIVM/GGD met gevolgen voor de locaties dan brengen wij u daar zo snel mogelijk van op de hoogte
- Blijf ook onze website volgen: https://www.spa-spo.nl/spa/nieuws

Wat betekent dit voor de kinderen?
- Als uw kind klachten heeft van ziek zijn (verkoudheid, hangerig, koorts) dan is het raadzaam om uw kind thuis te houden. Dat is in dit geval niet anders dan bij andere ziekteverschijnselen.
- Bij twijfel: overleg met de leidster van uw locatie.
- Krijgt uw kind bij ons op de locatie klachten dan zal de leidster u benaderen om verder te overleggen.
- Uiteraard heeft u als ouder(s) / verzorger(s) te allen tijde zelf de keuze om uw kind niet te laten komen.

Aangezien de ontwikkelingen heel snel gaan vragen wij u met klem om voortdurend onze website in de gaten te houden. Dat is voor ons de snelste manier van informatieverspreiding.