Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief ouders SPA

2020: Een nieuw jaar met nieuwe kansen
SPA is begonnen aan weer een nieuw jaar met heel veel kansen en uitdagingen. Zo staat er voor dit jaar de uitbreiding van het aanbod van VVE-uren op het programma. Dat is een ontwikkeling die de overheid van ons vraagt. We denken ook dat we daarmee weer een verdere kwaliteitsslag kunnen maken.

Met een paar locaties gaan we verhuizen naar een ander gebouw. We maken weer de volgende stappen in de ontwikkeling van de Passende Kinderopvang in Arnhem.

Kortom: We hebben veel te doen en gaan die uitdagingen met vertrouwen aan, samen met u als ouders van de aan ons toevertrouwde kinderen.

Vakantieplanning
De vakantieplanning voor 2020 staat al een tijdje op onze website zodat u weet wanneer onze locaties gesloten zijn. Hieronder ontvangt u een overzicht van de vakantieplanning. Let op: Als extra sluitingsdag is de dag na hemelvaart toegevoegd. Onze peuterspeelzalen zijn dus gesloten op vrijdag 22 mei. Mocht u daar vragen over hebben dan kunt u altijd bellen naar ons centrale kantoor.

Deze data kunnen op sommige locaties afwijken. Kijk voor de precieze vakantieweken bij de locatie waar uw kind naar toe gaat.

Voorjaarsvakantie                          24 februari tot en met 28 februari 2020    
Tweede paasdag                           13 april 2020
Meivakantie                                    27 april 2020 tot en met 8 mei 2020
Hemelvaartsdag                             21 en 22 mei 2020
Tweede Pinksterdag                       01 juni 2020
Zomervakantie                                13 juli 2020 tot en met 21 augustus 2020*

*De BSO locaties (behalve BSO CreActief!) zijn in de zomervakantie in week 31, 32 en 33 gesloten. Bij onvoldoende aanmeldingen tijdens de vakantiedagen, worden de BSO locaties samen gevoegd. De locatie informeert u hier tijdig over. 

Nieuwe website en nieuwe mailadressen
Vanaf maandag 20 januari hebben wij een nieuwe en frisse website. U kunt ons vinden onder www.spa-spo.nl. De website zal de komende maanden nog verder uitgebreid worden. Uiteindelijk willen we naar bijvoorbeeld digitale inschrijving toe en een portaal waar u als ouders op kunt inloggen.

De website bevat veel informatie en geeft antwoord op heel veel vragen. Bezoek onze website bijvoorbeeld over als u wilt weten hoe ons beleid is rondom vaccineren of rondom privacy. Ook de mailadressen zijn veranderd. In plaats van info@spa-arnhem.nl is het mailadres voortaan infospa@spa-spo.nl. Informatie die naar de oude adressen wordt gestuurd komt als vanzelf op het nieuwe adres terecht.

Leuke informatie vanuit de Rozet
Iedere week zijn er activiteiten in Rozet Centrum, Rozet Presikhaaf en Rozet Kronenburg waar je gratis bij kunt aanschuiven. Zoals ‘t Woordenwinkeltje! Een leuke en leerzame activiteit rondom een specifiek thema begeleidt door een kunstenaar. Samen met uw peuter ga je op een creatieve manier aan de slag met woorden. Uw kind leert veel nieuwe woorden en u wordt als ouder geïnspireerd over hoe je taal op een creatieve wijze kunt stimuleren. Deze activiteit vindt drie vrijdagen per maand plaats.

Ook is er één keer in de maand in elke bibliotheek vestiging van Rozet een B[r]abbeltijd Special waarin telkens een ander thema aan bod komt. In de maand januari is dat Babygebaren’. Met deze methode geef je je kind een stem in handen en kun je al met je kind praten voordat je kind kan spreken. Kijk voor de precieze data en locaties op de website van Rozet (www.rozet.nl) en schuif gezellig aan!

Activiteiten voor ouders en kinderen in de bibliotheek
Het Nationale Voorleesontbijt
Op woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt in de bibliotheken en bibliobus van Arnhem.

De inloop is van 9.30-9.45 uur. Vanaf 9.45 uur wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar “Moppereend” van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Daarna wordt er met elkaar ontbeten. Alle peuters zijn met hun (groot)ouders of verzorgers van harte welkom op de bibliotheken!

Muzikale voorstelling Moppereend
Manuela Verbeek en Barbara Merlijn verzorgen een muzikale interactieve voorstelling voor peuters en kleuters. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Moppereend.

Voor wie?
Peuters en kleuters zijn van harte welkom om met hun (groot)ouders of verzorgers te komen luisteren, kijken en mee te doen.

Centrale Ouder Commissie
We zoeken nog ouders voor de Centrale Ouder Commissie. Vind u het leuk om – samen met een aantal andere ouders – mee te denken over hoe allerlei zaken rondom de zorg voor onze kinderen nog beter kunnen meld u dan via het mailadres van de centrale ouder commissie (centraleoudercommissie@spa-spo.nl). Er zal dan iemand van de commissie contact met u op te nemen om op al uw vragen antwoord te geven.