Brief van de Gemeente

Vanaf januari 2019 kan uw kind meer uren naar de peuteropvang in Arnhem. De peuteropvang is voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar en voor maximaal 14 uur per week.

Waarom peuteropvang?

Bij de peuteropvang is van alles te doen: buitenspelen, puzzelen, woordjes leren, zingen en tekenen bijvoorbeeld. Dat helpt uw kind beter denken, leren en bewegen. Ook ontmoet uw peuter andere kinderen om samen mee te spelen. Zo leert uw kind sociale vaardigheden zoals speelgoed delen en wachten op de beurt. Uw kind krijgt de ondersteuning of de uitdaging die het nodig heeft. Op de peuteropvang wennen peuters aan een andere omgeving dan thuis. Zo ontwikkelt uw kind zich spelenderwijs, zodat het straks goed voorbereid naar de basisschool gaat.

Kosten

U krijgt een deel van de kosten vergoed. Hoeveel dat is, hangt af van uw inkomen. 

Als u recht heeft op kinderopvangtoeslag

Dan betaalt de Belastingdienst een deel van de kosten voor opvang. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl/ kinderopvangtoeslag.

Als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag

Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten. Heeft u weinig inkomen dan hoeft u ook maar weinig te betalen. In de meegestuurde folder staat uitleg over deze regeling.

Hulp nodig?

De Formulierenbrigade van Rijnstad kan u helpen met de inschrijving of het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Bel (026) 31 27 996.
Mailen kan ook: formulierenbrigade@rijnstad.nl.
Of kijk op www.rijnstad.nl/formulierenbrigade voor het maken van een afspraak bij u in de buurt.

Wilt u meer weten?

Kijk dan op www.arnhem.nl/peuteropvang. Voor vragen gebruikt u het contactformulier op deze website of belt u 0900 1809.