Coronamaatregelen 

Wij houden de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten en blijven de adviezen en richtlijnen van de overheid, het RIVM en de GGD opvolgen.

De meest actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM, klik hier. Voor de meest actuele informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal, klik hier.

Kinderen van 4 - 12 jaar met verkoudheidsklachten
Als kinderen van 4 tot 12 jaar klachten hebben die passen bij corona, dan mogen zij niet naar de opvang. Ook niet als het milde (verkoudheids)klachten zijn.

Corona klachten
Bij milde klachten hoeft u met uw kind niet meer naar de GGD voor een test. Deze nieuwe regel geldt voor iedereen, dus ook voor kinderen. Heeft uw kind milde klachten? Dan mag u thuis een zelftest doen.

  • Is de zelftest negatief? Dan hoeft uw kind niet thuis te blijven.
  • Is de zelftest positief? Dan laat u uw kind testen bij de GGD.

Blijven de klachten langer? Doe dan de volgende dag weer een zelftest.
Krijgt uw kind meer klachten? Of verlies van reuk of smaak? Maak dan een afspraak bij de GGD.

Meer informatie over wel of geen zelftest gebruiken vind je op Situaties waarin u wel of geen corona zelftest gebruikt | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Corona bij uw kind of binnen het gezin
Informeer de leidster van de locatie waar uw kind staat ingeschreven altijd wanneer uw kind of iemand binnen uw huishouden corona heeft.

Bent u op vakantie geweest in een land met een zeer hoog risico
Dringend advies: kind blijft thuis en laat zich na 5 dagen testen.
Kijk ook op: Nederland Wereldwijd en Nederland inreizen

De beslisboom voor de peuterspeelzaal- en BSO kinderen
De branchevereniging BOINK heeft in samenwerking met onder andere het RIVM een beslisboom gemaakt. Deze gebruiken wij als leidraad. Met de beslisboom kunnen ouders beoordelen of een kind wel of niet naar de kinderopvang mag. De laatste versie van de beslisboom kunt u hier downloaden.

Heeft u nog vragen?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met één van de leidsters van de locatie waar uw kind staat ingeschreven. U kunt ook contact opnemen met ons kantoor van maandag t/m vrijdag van 9:00 t/m 12:30 uur op 026-3523350 of een mail sturen naar: infospa@spa-spo.nl.

Websites met algemene informatie.